Megnyílt a Bácskai folk körkép kiállítás

Tanév:

Családias keretek között zajlott iskolánkban Majorcsics Viktor fotóművész Bácskai folk körkép vándorkiállításának megnyitója.
A fiatal fotóművész Fábri-Ivánovics Tünde felkérésére fogott bele abba a mintegy 15 alkalmas fotózás sorozatba, amelyet először a Magyarok Országos Gyűlésén, Ópusztaszeren, majd Nagybaracskán, a szüreti mulatságon tárt a nagyközönség elé.
Mint elmondta, bejárta tágabb hazánkat, a gyönyörű Bácska szegleteit. Elsősorban a népviseletek szépségét kívánta megmutatni, de mint amolyan „lélek fotós”, ahogyan Ő magát nevezi, a fotó alanyok személyisége is tapinthatóvá vált egy-egy elkapott pillanatból.

Nagy öröm volt látni, ahogyan a Szegedi Piarista Iskola auláját és emeletét átalakítja, szelídíti a nyitott szívű fotós kiállítása. Ez a helyszín újra nagyon más teret ad az alkotásának, de érezni, ahogyan éltet ad a fény és a tágas tér a fotóknak és hálából az „anyag” kíváncsivá teszi az ide látogatókat.

Művészeti iskolánk népi énekes növendékei, Borsodi Flóra és Gyuris Enikő, méltó módon viseletbe öltözve, zengő énekkel köszöntötték az alkotót és alkotásait.

Személyes örömömre szolgál, hogy saját közösségem, a szegedi piarista nagy család is részese tudott lenni Majorcsics Viktor művészi kibontakozásának, megadva neki a bátorítást a folytatáshoz. Majdnem két órán át együtt maradt a megnyitó kíváncsi csapata, hogy Viktor minden szavát megízlelhesse.

Október 25-ig látogatható a Bácskai folk körkép iskolánkban!
Bátorítunk, járjátok be Ti is!