XV. Tavaszi Gitártalálkozó - Visszatekintés az elmúlt pillanatokra

Tanév: 
2023-2024

Idén tizenötödik alkalommal rendezte meg a Szegedi Piarista Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája a már hagyománnyá vált Tavaszi Gitártalálkozót. A rendezvényre Budapest, Kazincbarcika, Szeged, Kecskemét, Kiskunhalas, Szentes, Orosháza, Makó, Csongrád, Sándorfalva, és a határon túli Zenta városából érkeztek a gitáros növendékek, tanáraik és a kísérőik.

Összesen hét korcsoportban szabadon választott repertoárral mutatkoztak be a lelkes gitárosok. A hetedik csoport a kamara kategóriában adott lehetőséget a játékra, ahol a gitár zenekari felállástól kezdődően a duó, trió kamaraformáció is megtalálható volt. A kamaraformációban külön lehetőség adódott a növendék és tanár közös játékára.  

A zsűri személyében Dr. Bozóki Andreát és Bozsóki Gergely gitárművészeket köszönthettük, akik a rendezvény végén külön szakmai beszélgetésre invitálták a fellépő növendékeket és tanáraikat. A Gitártalálkozó a hagyományoknak megfelelően a „Gitáros lettem” című gálakoncerttel zárult, ahol az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei adtak koncertet. A gálakoncert inspirációs célja, hogy kitartó gyakorlást követően pár éven belül olyan szintre képes fejlődjön a fiatal előadó, aki könnyen lehet, hogy továbbtanulási szándékait figyelembe véve, maga is a zenei tanulmányok útjára lép.

Az eseményről készült fotókat a Szegedi Piarista Iskola tanulója és fotó film tanszakos növendéke Puskás Tamás készítette.

Szegedi Piarista Iskola
(Alapfokú Művészeti Iskola)