Kiss Levente népzenész (furulya, tárogató, klarinét) - Nyílt nap 2024. június 4. kedd 17:00 óra

Tanév: 
2023-2024

Kiss Levente vagyok, 24 éves.

Már alsós koromban, körülbelül 2006-2009 tájékán jártam az M. Bodon Pál Zeneiskolába Kecskemétre, ahol klasszikus furulyát tanultam Molnár Pál tanárúrtól. Később rávezetett a népi fúvós hangszerekre, főleg a népi furulyára.   

Középiskolában megismerkedtem Fábri Gézával és csapatával, a Népzenei Kamaraműhellyel. A szegedi székhelyű együttes rendszeresen jár ki Moldvába és Gyimesbe missiós útra, ahol a gyűjtés és a tanítás, kapcsolatteremtés kap nagy szerepet. Mindig csatlakozok hozzájuk, még élő idős furulyásoktól, Hodorog Andrástól és Legedi László Istvántól sikerült értékes felvételeket rögzítenem.  

Az 2017-es érettségi után két évet Vácon tanultam (2017-2019), itt kezdtem el klarinétozni, majd később tárogatózni. Sok márka megfordult a kezem között (pl. Amati, Yamaha, Buffet) Jelenleg egy német rendszerű Gottsmann hangszert használok. A saját tárogatómat pedig Tóth József készítette.

2019-ben felvételt nyertem a Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézetének ének-zene – népzene; - és népi kultúra tanár osztatlan szakára, ahol jövőre végzek.

Szintén 2019-ben csatlakoztam a kecskeméti Mátyás Király Citerazenekarhoz, akikkel 3 lemezt vettünk fel és rendszeresen meghívást kapunk a manchesteri Góbé Fest-re. Ebben a zenekarban értékmentő munkát végzünk Kasza Dániel zenésztársammal, ugyanis kutatjuk és megszólaltatjuk a Dél-Alföld és a Kecskemét környéki tanyavilág jellegzetes hangszerpárosát, a tekerőlant – esz-klarinét duót.

A zenekarral minden nyáron részt veszünk az örkényi Csutorás Táborban, ahol tanulunk és már néhányunk tanít is.

Más zenei stílusok és hangszerek felé is érdeklődök, stílusok közül megemlítem a jazz-t és a szaxofont, illetve más népek népi hangszerei, például a szlovák fujara, vagy az örmény duduk.

Gyere tanuljunk együtt és ássuk bele magunkat a magyar népi furulyamuzsika csodáiba.

Személyes találkozásra hívlak 2024. június 4-én kedden 17:00 órára a Szegedi Piarista Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájába.

Nyílt napi jelentkezés az alábbi linken:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWFuNxcFb-Yh59-3qi4rbRh8hZel4e...

Helyszínünk: 2.2-es tanterem

6724 Szeged, Bálint Sándor u. 14.

Szegedi Piarista Iskola
(Alapfokú Művészeti Iskola)